2022-09-27

SÖPKÉZ SÁNDOR: Kormány – és ellenzékváltás egy lépésben? Mindent vagy semmit.

Az itt olvasható írás egy véleménycikk, melyet megjelenése előtt
a reagálás lehetőségének felajánlásával megküldtem az érintett pártoknak!
Természetesen minden reagálásról beszámolok, illetve közlök, hisz a
„kerekasztal” alkalmas a beszélgetésre.

Elég, ha az esélyes paripa lesántult?

A parlamenti ellenzék háromszor hozta létre a kétharmadot a Fidesz javára. Inkompetenciájukat, hogy alkalmatlanok a feladatra és képtelenek nyerni, három ízben bizonyították, és most próbálkoznak újabb nemzet rontó kísérletükkel. További 4 évet nem bír ki ez az ország Orbán uralma alatt. A parlamenti ellenzék környékén lát valaki új, hiteles, rátermett, nyerő arcokat? Lát valaki egyetlen államférfit vagy Nőt közöttük? Van, amiben jobban teljesítenek, mint az elmúlt 12 évben?

A Fidesz 2014-es és 2018-as furcsa körülmények (nem transzparensen) között bejelentett két harmados választási győzelmét minden további nélkül elfogadták, ezáltal hitelesítették is. Ugye mindenki emlékszik? 2014-ben 11 óra körül kezdték közvetíteni az adatok érkezését a választási központból, 2018-ban pedig 10 óra után egyesen bejelentve a kétharmadot.  Valaki csípjen már meg, tényleg azt hiszik most okosabbak, szebbek, jobbak erősebbek?

Barátaim, az ló, amelyik nem tud akadályt ugrani az idő múlásával, intenzív fejlesztés nélkül, nem lesz többre képes, nem fogja átugrani az akadályt és megnyerni a versenyt, csak azért, mert az esélyes paripa lesántult.

A parlamenti ellenzékről azt eddig is tudtuk, hogy nyerni nem tud. Az előválasztás jelen állásából úgy tűnik, versenyezni sem szeret, még a civilektől és kis pártok jelöltjeitől is félnek. A demokráciát hirdetik, de ők maguk rögtön megfeledkeznek róla, amikor az előválasztáson gyakorolni kéne, és kiszorítják a kis pártokat és civileket.

Ilyen előválasztásokra vártunk?

A nagyobb pártok, leginkább a DK és Jobbik, felosztva a választókerületek jó részét, megállapodásukkal, gyakorlatilag kizárják a civil, független és kis pártok jelöltjeit mivel a pártok nem adnak nekik frakció befogadó nyilatkozatot. És a sok kis alku érdekében, ahol esetenként a kisebb pártok jelöltjei számíthatnak befutó helyre, a nap végére összezár, a kontraszelektált, inkompetens teljes mutyi társaság. Az előválasztás így bizony nem választás lesz, sokkal inkább porhintés, mese habbal. Egy-két körzet és a kihívó kivételével. Az eredmény előre eldől, ha nem is füstös szobákban, de mindenféleképpen MUTYI által, a versenyt kizárva.

A parlamentiek többsége különösen a DK pontosan úgy viselkedik, mint a Fidesz. Egy kisebbség felhatalmazását akarja felhasználni arra, hogy az egészet irányítsa. Közben ugye a DK még a NER-es lélegeztető import ellátási láncba is beépült, Oláh Lajos által.

Volt egy politikai innováció, az előválasztás, ami úgy tűnik elbukott. A civilek pedig akarták és velük együtt verhető az Orbán rendszer. Kérdés a parlamentiek mit akarnak azon kívül, hogy ügyeskedéssel a saját helyüket biztosítsák. Kormány váltást? Akarnak? Szerintem csak szólamokban. Sajnos úgy tűnik önérdekük előbbre való nekik, mint az ügy maga, és mint egy valódi, biztos sikerrel kecsegtető demokratikus előválasztás.

Köszönjük, elég volt bőven Orbánból, de ebből a mutyiból sem kérünk. Mi lenne, ha a parlamenti ellenzék kormányrúdhoz kerülne?

Kell egy harmadik pólus!

Most a felelős és hazafias értelmiségen a sor, hogy létrejöjjön a harmadik pólus, amire mindennél nagyobb szükség van. A harmadik pólus nélkül, ismét bukik a DK – Választási Koalíció, vagy más néven Hazafias Népfront.  És ezt szerintem ők is tudják. De nagyban folyik az önámítás és a választók manipulálása.  Nem marad más út a számunkra, mint kormány és ellenzék váltás egy lépésben. Összefogással.
(A szerző közgazdász, cégvezető)

Hozzászólásokra a Facebookon, a „kerek asztal csoport” -ban
van olyan lehetőség, hogy bárki elolvassa és akár reagáljon is:
https://www.facebook.com/groups/762663054098897

 

mp

Egykor aktív közéleti szereplő, aki nem képes nyugodni.... :)

View all posts by mp →

2 thoughts on “SÖPKÉZ SÁNDOR: Kormány – és ellenzékváltás egy lépésben? Mindent vagy semmit.

  1. Söpkéz Sándor cikke komoly lelkiismeret-vizsgálatra késztetheti azokat, akik a kormányváltást igazán akarják, sőt, annál valamivel többet is: hazai közéletünk tisztulását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: