2022-08-18

mp: Több bátorságot!

Október 13.óta teljesen legitim vita folyik arról, hogy mennyi türelmet illik az új városrész vezetőknek és testületeiknek adnunk? Hol húzódik a határ az újságíró tájékoztatási kötelezettsége és a türelmi idő között? Ezek valóban nehéz kérdések hiszen nem megválaszolhatóak egy stopper vagy egy centiméter segítségével. Magam azt a dodonainak tetsző álláspontot képviseltem/képviselem, hogy a nyilvánosság és az első időszak türelme között ott van a határ, ahol mindkét fél vagy oldal a legkisebb „kárt” szenvedi el. Jár a türelem, de nem minden szakmai és morális határon túl, és az új testületeknek és vezetőknek a reális. időt álló megítéléséhez pedig időre van szükség.

Szerintem mostanra az lett a kérdés, hogy kitartanak-e korábban meghirdetett álláspontjuk mellett – vagyis minden jelölő szervezet/párt önállóan felel a saját tisztségviselőiért, és így elhárítani vélik az esetlegesen felmerülő, közös felelősséget. Ennek az álláspontnak a taktikai szempontjai világosan érthetőek, de a körülmények az események ezt felülírták minél előbb látják be a politikai döntéshozók annál jobb!

A változásra szavazók nem akarják ismét pártvillongásokkal, véleménykülönbségekkel, felelősség áthárításokkal felszabdalni a NER-el szemben erősödő tömbjeiket, ez világos és nem vitatott üzenet október óta!

Ha ez így van akkor a kormánnyal szemben szerveződő pártoknak mielőbb és együtt kell az eddig még nem megválaszolt suttogásokra és hírekre világos, érthető és igazolható válaszokat adni, ezzel bizonyítani a közösségük egészséges morális felfogását.

Be kell látni, hogy ha együtt, összefogva nyertek (kicsit vagy nagyot, Budapesten vagy bárhol) akkor a sár is mindnyájukra fog adott esetben fröccsenni! Márpedig a győzteseknek napi munkájukkal, politizálásukkal kell, hogy bizonyítsák a NER ellenes tömb (az egész tömb!) szakmai és morális hitelességét. Mert csak ez a hitelesség lehet a valódi fundamentuma a következő parlamenti választás sikerének, amikorra velünk választokkal elhitetik, hogy az „ígéret nem csak szép szó”!

Mi indokolja, hogy éppen most tartom szükségesnek ezeket elmondani?
Mert a kispesti zavaros ügyről kiderült, hogy sokkal nagyobb kiterjedésű, és feltehetően mélyebb, mint aminek az elmúlt hetekben beállítani próbálták. Ez ma már nem a kispesti pártszervezet belső ügye, hanem az új szemléletű budapesti város és városrész-vezetők mielőbb, együtt tisztázandó problémája. A kérdés nemcsak az, hogy volt-e és ha volt kiket érint a korrupció, hanem az is, hogy kockára teszik-e az egész tömb bimbózó hitelességét, az együttműködésben részvevő többiek!

Ha és amennyiben Kispesten valódi tisztázás következik akkor az persze ez elindíthat egy dominó effektust!  

Mert akkor nem lehet tovább hallgatni, hogy a Belváros ingatlanügyeivel az önkormányzat akkor még ellenzéki képviselői miért nem segítették Juhász Pétert?
Dokumentáltan le kell zárni a Zugló és Ferencváros ügyeit, hogy befejeződhessenek a gyanúsítgatások … és hiteles válaszok kellenek a korábban a sajtóban bemutatott céghálókban szereplő cégtulajdonosoktól…. és válasz, hogy meddig etikus a költségtérítés az ellenfelem visszalépésekor… vagy figyelmen kívül hagyhatjuk-e egymás véleményét a várhatóan közvéleményt borzoló megbízási szerződéseknél?!

Mert nemcsak a NER részeseire vonatkoznak a választói elvárások! Sőt!
Tudom ehhez bátorság, sokkal több bátorság kell és kölcsönös bizalom!

Ezek nélkül viszont a pillanatnyi népszerűség egy idő után megtorpanhat…

 

 

 

mp

Egykor aktív közéleti szereplő, aki nem képes nyugodni.... :)

View all posts by mp →

2 thoughts on “mp: Több bátorságot!

  1. Sajnálatos, hogy már az induláskor is olyan jelenségek mutatkoznak, amelyekre a sajtónak, adott esetben az ellenzékkel rokonszenvező sajtónak is reagálnia kell. A kérdés inkább az, hogy amennyiben a kritikák megalapozottak, akkor lehet-e ugyanúgy reagálni ezekre, ahogy Fidesz szokott.
    Ha régi arcokat látunk az ellenzéki összefogással megszerzett önkormányzatoknál, akkor elveszik a remény, amely a magyar politikai élet megújulására irányult. Márpedig akik a Fidesz leváltását akarják, egyáltalán nem biztos, hogy a korábbiakat kívánják vissza…

  2. Kedves Barátom, baloldaliként is azt kell mondanom, hogy igazad van! Még akkor is ha a “régiek” között persze vannak tisztességes és jó szakemberek…. csak azt nem veszik észre, hogy az a politikai generáció amihez én magam is tartozom együtt “csapatként” váltunk hiteltelenné!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: