2022-08-18

mp: “Ráncfelvarrás”!

Kedves Olvasók, Ismerősök és Barátok!

Az, hogy „szolgálati közleménnyel” fordulok Hozzátok annak az az oka, hogy e hét végén – pontosan szombatról vasárnapra fordulva – a „kerekasztal-mp.hu” némi ráncfelvarráson esik át.

A Ti részetekről ez nem jelent semmi új tudnivaló megtanulását vagy új címek és linkek megismerését, mert

ugyanazon a Web címen          (www.kerekasztal-mp.hu),

a facebook oldal ugyanott        (Kerekasztal-mp.hu),

és a csoport is ugyanott            („kerek asztal” csoport ) fog megjelenni.

Miért a változtatás?

Nagy örömömre lényegesen nagyobb a látogatottság mint azt az induláskor akár csak álmodni mertem.  Kialakult egy olyan olvasó közönség  amely pl. a szeptemberi WP statisztika szerint több mint 1900 belépést produkált és átlagosan kb. 3-3,5 percet töltöttek el itt. Ez számomra azt jelenti, hogy többségében elolvassátok a cikkeket és nem csak „átfutjátok” a címeket!

Ezért olyan új megjelenést választottam ahol könnyebben lehet eligazodni a jegyzetek között,  és ez segítheti majd könnyen megtalálni a témájuk miatt egymással kapcsolatba hozható cikkeket  vagy szerzőket.

Apropó szerzők! Nem győzők minden ismerősömnek , barátomnak elég hálás lenni, hogy segítenek színvonalasabbnál színvonalasabban megírt cikkeikkel, gondolkodásra ingerlő mondandójukkal.

 

Melyek a legelsőként tapasztalható változások?

  • a honlapra való belépéskor nem egy „kinyitott” cikket fogtok találni, hanem több cikknek a klikkelési lehetőségét. A legfrissebb mindig a legfelső sor bal oldali cikke, de segít a margón lévő megszokott („LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK”) menü is!
  • legörgetéssel, a 10 legutóbbi cikkből bármelyiket elérheted  egy kattintással, nemcsak a cím alapján, de  a választásodbanban néhány bevezető mondat is fog segíteni
  • új lesz a „KERESÉS” menü, ahol a szerző vagy a cím jellemző szava alapján kereshetsz vissza kapcsolódó jegyzetet
  • rövid idő múltán észrevehetően jobban fog működni a „CÍMKEFELHŐ”- vel lehetséges csoportosítás is. Az előválasztásokról szóló eszmecseréhez, meg a most folyó „Helyi választások 2019” hasonlóan szeretnék a jövőben több „blokkot” közölni, mikor többen adnak szempontokat egy – egy gazdasági, társadalmi vagy önkormányzati probléma megértéséhez, megítéléséhez. Ilyenkor van igazán jelentősége, hogy „össze olvashatóak” legyenek a jegyzetek!

Vagyis a honlap formátuma azért lesz kissé „magazinosabb”, hogy tartalmában tovább erősödhessen.

És miben segíthettek Ti magatok?

  • mindenekelőtt egy kis türelemmel, mert bár igyekszem a kényelmetlenségeket elkerülni de előfordulhat átmeneti gond (pl. esetleg kaphattok „vak riasztást” mikor kipróbálom a kapcsolatot a WP és a Facebook között)… Előre is elnézést!
  • aztán a visszajelzésekkel, hogy miként sikerült az átállás , hol láttok problémát?
  • és a visszajelzésekkel a tartalmakat illetően is! Ez könnyebb lesz  ha a cikk végén  egy „tetszik”-et és/vagy valamelyik megosztást megnyomjátok.
  • rendelkezésre áll a „kerek asztal” csoport is a Facebookon, ahol a szerzőkkel együtt várjuk a véleményeteket, akár az ellen – véleményeteket is ( ami sokat segítene nekem a szerkesztésben is)!

Szombat estig baráti üdvözlettel: mp

(Szombat késő estétől már az új „sablon” működik: www.kerekasztal-mp.hu)

 

mp

Egykor aktív közéleti szereplő, aki nem képes nyugodni.... :)

View all posts by mp →

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

%d bloggers like this: